Shenzhen Zhongxinhua Electronics co, Ltd
Posjet tvornici
Dom > Posjet tvornici > Sadržaj

Izloženost ovih Bifenilima veze?

Izvor:

Kemijske stabilnosti Bifenilima koje ih napravio koristan kao industrijski proizvodi također ih čini ekološki uporni i daje im svojstva koja predstavljaju potencijalno ozbiljnih zdravstvenih opasnosti. Osim što je sporo za biodegrade, PCB-e su lipofilne (masnocama) tako se može bioakumulira i kretati se u hranidbenom lancu. Neke pločice su identificirani kao carcinogens.17
PCB su također identificiran kao endokrini disruptori i pokazala da ima negativnih učinaka na endokrini sustav, osobito na djelovanje hormona štitnjače. Oni su također povezane s kože i probleme s očima, toksičnost jetre i štetne učinke na imunološki, živčani i reproduktivni sistem, kao i na krvni tlak i krv razine kolesterola. Prenatal i djetinjstvo PCB ekspozicija je bila povezana s bihevioralne i kognitivne probleme. Među PCB zdravstvene efekte sada pod istragom su njihova utjecaja na funkcije mozga koji kontroliraju ponašanje, jezik, učenje i memory.17
Neki nondioxin poput PCB congeners uočili što vlasništvo R. Thomas Zoeller, University of Massachusetts profesor biologije, naziva "moćnim" učinke na tijelo sustava regulira štitnjača, na vrlo niskim razinama izloženosti — one se Mjeri u mg po kilogramu ili dijelova po milijardi. Bave hormoni štitnjače Reguliraju brojne Vitalne tjelesne sustave, uključujući metabolizam i razvoj, a oni su neophodni za zdravu funkciju kardiovaskularnog i živčanog sustava. Ako PCB može ometati hormoni štitnjače, "Nitko može zaključiti da Bifenilima siguran," kaže Zoeller.
Larry Robertson, profesor sveučilišta u Iowi i zdravstvene, objašnjava da budući PCB-e najčešće pojavljuju kao smjesa od congeners, je važno napomenuti da pojedine congener po zdravlje ne bi trebalo biti isključeno kad s obzirom na toksičnost PCB, čak i ako taj congener nije dominantna u određenom uzorku ili smjese. "Kontekst je sve," kaže zdravstvenih efekata.
PCB su remeti endokrini učinci je važan za razumijevanje razine izloženosti koje mogu utjecati na ljudsko zdravlje, kao što je prepozna takve kemikalije mogu biti biološki aktivnih na ekstremno niske levels.18 također je prepozna da vrijeme izloženosti endokrini disruptori je važno, kao izlaganje u fazi jedan život može tražiti efekte razlikuju od izloženosti u neko drugo vrijeme. Rani život, uključujući prenatalni razvoj je put na kojem mnogi sustavi tijela su posebno osjetljivi na učinke endokrini disruptors.19
Zoeller kaže da razina hormona štitnjače u dobi 2 su korelaciji odrasle razine IQ, a rani život PCB ekspozicija pridružene depresiji IQ rezultate i narušene kognitivne sposobnosti u children.20 također kaže da su pokazala metabolita PCB 105 i PCB 118 da se konkretno odnose na kognitivne funkcije u animals.21,22 nadalje, istraživanju Isaac Pessah , katedra smjerovi na University of California, Davis, Veterinarski fakultet, je pokazala da Neuronska mreža formacije je negativno utječe na štakorima izloženima prenatalno PCB 95.23,24
Zadatak pokušava procijeniti sve 209 PCB congeners i njihovih metabolita je ogroman, Pessah kaže, tako da on i njegovi kolege odlučili su da vidi za određene stanične mete koje izgledaju kao da je izuzetno osjetljiva na biroe. "koju smo našli da je najaktivniji bio koji aktivira PCB 95," kaže on. Ovaj congener pronađen je u sedimentu i ribom i ljudsko tkivo, uključujući dječje moždano tkivo.
Pessah kaže da stanični receptor koji PCB 95 komunicira — ryanodine receptora — slična aril ugljikovodika receptora kojoj dioksina kao Bifenilima su poznati za povezivanje. Ako PCB i dioksina veže na ryanodine receptor, može uzrokovati proizvodnju određenih proteina koji mogu ometati normalan rast stanica i diferencijacije, objašnjava on. Interakcije PCB 95 s ryanodine receptora, koji igra ključnu ulogu u reguliranju kretanja kalcija oko tijela, 23, 24, 25 može biti vrlo važno, kao kalcij je ključna za zdrave neurona funkciju.
"Mozak je vrlo organiziran," Zoeller kaže, Karakteristični sastavni dio funkcionira. Čini se iz Pessah je pokusi na životinjama da Prenatalna izloženost PCB 95 može ometati ove organizacije i poremetiti mozga slušne percepcije, funkcija koja je od vitalnog značaja za govor i jezik sposobnosti. Začudo, nije bilo javan znakova koje nije bilo u redu sa izloženih životinja, Pessah kaže — oni ne uspijevaju napredovati, a oni još uvijek mogao čuti — ali njihova sposobnost da tumače zvuk nije bio narušen. Ovi efekti, kaže, imati potencijalno duboke implikacije za PCB toksikologija, jer to može značiti razinu izloženosti koja nije se pojavila "otrovne" mogao ipak promijeniti tijek živčanog razvoja.
Još nedavno, ali vrlo različitih vrsta studija, epidemiološke studije ispituju odnos između okoliša kemijske izloženosti i plodnost u parove, je našao povezanost između izloženosti određenim PCB congeners — među njima PCB 118, 138, 167 i 209 — i smanjena vjerojatnost trudnoće u sklopu određeni autor studije time.26 Germaine Buck Louis, direktor i glavni istražitelj u Eunice Kennedy Shriver nacionalne Institute of Child Health i ljudskog razvoja odjel Epidemiologije i istraživanja prevencije , upozorava da "ne možemo reći ništa je uzročna." Ali ona kaže, to su "važne signale koji su se pokupili," posebno kao ova studija ukazuje na povezanost između okoliša kemijske izloženosti u muškaraca i žena i odgođeno in vrijeme za uspješno začeće i trudnoću.
Osim zdravstvenih posljedica Bifenilima sebe, također postoje dokazi da neki PCB može, jednom u tijelu, razbiti na druge spojeve koji mogu igrati ulogu u zdravlje. Među tih spojeva su hidroksiliranih metabolita PCB (OH-PCB) — od kojih su strukture koje nalikuju hormona štitnjače — i PCB sulfata, koji također mogu biti endokrini disruptori. Robertson kaže da može biti čak 15 ili 20 različitih metabolita samohrani roditelj PCB spoja, ovisno o tome kako taj spoj se metabolizira. Što čini se oporavljaju od rastućem broju istraživanja na PCB po zdravlje je sve kompleksnije slike načine na koje različite PCB congeners i njihovih metabolita mogu utjecati na ljudsko zdravlje — potencijalne učinke koje idu dalje one od dioksina kao i kancerogene Bifenilima koje su dobile istraživanja i saniranje pozornost do danas.


Kategorija proizvoda

Ubrzanog

© Shenzhen Zhongxinhua Electronics co, Ltd