Shenzhen Zhongxinhua Electronics co, Ltd
Posjet tvornici
Dom > Posjet tvornici > Sadržaj

Ne smije se miješati s tiskana elektronika

Izvor:

"Tiskanih pločica" preusmjerava ovamo. Pokojni tvrtke, potražite Tiskanih pločica korporacija.

Dio je 1983 Sinclair ZX Spectrum računalo odbora; izradi PCB, rezultati vodljivi tragovi vias (kroz rupu staze na površinu), a neki montirana elektroničke komponente
Tiskane pločice (PCB) podržava mehanički i električki povezuje elektroničke komponente koristeći vodljive staze, jastučići i ostale značajke urezan bakrenim listovima balističkog ne-vodljivi supstrat. PCB-e može biti jednostran (jedan Bakreni jednoslojne), dvostruko jednostran (dva Bakreni slojevi) ili višeslojne (vanjski i unutarnji slojevi). Višeslojni PCB-e omogućiti puno veća Gustoća komponentu. Vodiča na različitim slojevima su povezani sa pločicama kroz rupe zove vias. Napredni PCB može sadržavati komponente - kondenzatori, otpornici ili aktivnih uređaja - ugrađen u supstrat.

FR-4 stakla epoksid je primarni izolacijski podloge na kojoj veliku većinu kruti PCB se proizvode. Tankim slojem bakrene folije laminirane u jednoj ili obje strane FR-4 ploče. Sklopovlje interkonekcije su urezani Bakar rasloji za proizvodnju tiskanih pločica. Složeni Sklopovi proizvode se u više slojeva.

Tiskanih pločica se koriste u svim ali najjednostavnije elektroničkih proizvoda. Alternative za biroe uključuju folijom i point-to-point žičane konstrukcije. Bifenilima zahtijevaju dodatni dizajn napor razmjestiti u krug, ali proizvodnja i montaža može biti automatiziran. Proizvodnja sklopova sa PCB je jeftinije i brže nego sa drugim metodama ožičenje kao sastavni dio su montirana i spojili na jedan dio. Nadalje, operater ožičenje greške su eliminirani.

Kada odbor ima samo Bakar veze i ugrađenim komponentama, to više pravilno zove ispisane ožičenje odbora (PWB) ili ugraviran ožičenje odbora. Iako Preciznije, pojam ispisuje ožičenje odbora je pao zapušteno. PCB popunjava elektroničke komponente se zove tiskanoj skupština (PCA), tiskanoj ploči skupštine ili PCB-a skupština (PCBA). IPC preferirani termin za sastavljenih dasaka je sklop kartica sklop (CCA), [1] i za sklopljen backplanes backplane sklopova. Naziv je PCB se neformalno i za goli i sklopljen daske.

Svjetsko tržište za golim Bifenilima dosegla gotovo 60 milijardi dolara u 2012.

Kategorija proizvoda

Ubrzanog

© Shenzhen Zhongxinhua Electronics co, Ltd